June 3, 2014

Digi a 16. kerületben is terjeszkedik?

Tud valaki róla, hogy a Digi kábeltv a 16. kerületben is terjeszkedik? Kb. egy hónapja figyeltem fel hogy a lakásom előtt a villanyoszlopra kábeleket húztak fel. Maguk a szerelők románok voltak tőlük nem lehetett megkérdezni, román rendszámú kisbusszal jöttek. Azt olvastam neten, hogy a DIGI román tulajdonú. Feltünt a közelben egy digis autó is. Több helyen láttam öket a kerületben dolgozni. Minap csömörön jártam ahol ugyanilyen kábelezés és tartórendszer van és ott digi van. Jelenleg a kerületben csak a t-home szolgáltatás érhető el nem mellesleg kétszeres áron. A telekom egyre másra ostromol a napokban, hogy hosszabitsak szerződést náluk. Nem mellesleg hamis dolgokkal probálnak rávenni. Pl. hogy lejárt a tv előfizetésem áprilisban mikor a hűségidőm oktoberben jár le tv+internet+telefon, és hogyha nem hoszabitok akkor emelnek 1000 forintot, mondanom sem kell hogy nem emelkedett a havidij.


Akkor válaszolok magamnak. Megjött a szórólap is, bár nem irják mikor indul, az üzletkötő október végét mondott indulásnak de csúszás van talán 2014 december körül indul majd a digi a 16. kerületben a hévtől lévő északi részeken, a déli részen egy pár héttel később.



Úgy tűnik már a UPC is elérhető a kerületben kábeltvn kersztül (még csak most épitik a hálózatot), persze a DIGI-vel nem versenyezhet, de a thome-nál mindenképpen jobb.


Azóta január elején bekötötték a digit (most március vége van), igazán csak jókat tudok mondani róla. Ezerszer stabilabban működik mint a t-home. Internet 50mbit, csak szólok hogy 5ször gyorsabb mint thomenál, telefon másodperc alapúan mér, ez is olcsóbb jóval, TV digitálisan olyan 80 csatorna körül lehet bár mi analóg tvvel nézzük amivel 60 csatorna jön be, thomenál kemény 23 csatorna volt. És hogy mennyivel olcsóbb, fele annyiba kerül mint a másik szolgáltatónál volt. Egyszer jelezte valaki hogy nem tudta a számunkat hivni amit ki is probáltam és tényleg igaz volt de rá 1 órára már hivhatóak voltunk.

2 comments:

  1. Jó neked! A HÉV-en túl még mindig nincs DIGI... És persze senki nem tudja megmondani, hogy mikor lesz....

    ReplyDelete
  2. Ott is fent vannak már a kábelek és dobozok, amint befejezik ezt az oldalt kezdik a hév túloldalán is a bekötéseket.

    ReplyDelete